Een frisse maar zonnige herfstdag,  het weer had Enter alvast mee.
De vlotte parcours van René v.d. West waren een lust om naar te kijken, maar de addertjes onder het gras hadden de meesten niet opgemerkt en dat resulteerde in menige diskwalificaties.

Bas met Kas kon de achterstand op Henk voor het jaarklassement  niet meer goedmaken maar met één 3de en twee 1ste plaatsen was hij zeker van het dagklassement en kwam hij wel stevig op de 2de plaats van het jaarklassement.  Of die autopech waardoor Bas de wedstrijd in Dordrecht miste een verschil gemaakt had zullen we dus nooit weten .
Verder was er nog Frank met Kaylie en Henk met Benthe die meededen voor de top 3 van het dagklassement.
Onze verloren zoon Apollo liet ook zien dat hij in topvorm is maar die ene dis was er dan weer teveel aan.
De nieuwkomer uit de startersklas, Wilfred met Jänte, heeft laten zien dat hij best thuishoort in de wedstijdklas.
Henk met Duke, al zeker van zijn winst in het jaarklassement, presteerde ondermaats met 2x Dis. Maar dat is hem vergeven want intussen weten we waarom hij niet gefocust was op de wedstrijd.
Dit wordt straks wel een heel spannend  op het “Open Agility Kampioenschap voor boxers” in Dordrecht op 21/10/2018.

Bij de happy dogs stond er geen maat op de hegemonie van Herman en Arthos. Voor het jaarklassement bij de happy dogs had Herman met elf 1steplaatsen en één 2de plaats een ruime voorsprong op achtervolgers Karin met Elvy en Patricia met Tess.

Bij de starters waren al de ogen gericht op  Anita met Evi die als enige het eerste vast parcours uitliep. Daarna ging het echter mis en lag de weg open voor Valerie met Odin en Frank met Fay om   de 1ste en 2de plaats in het dagklassement in te nemen.  Valerie met Odin behaalde tevens de laatste puntjes voor een plaatsje in de wedstrijdklas.

Er is in laatste instantie ook nog beslist door de afgevaardigden van  de verschillende kringgroepen om alsnog een jaarklassement te maken voor de Starters.  Om degenen die overgaan naar de wedstrijdklas tijdens het seizoen of diegenen die halverwege het seizoen pas starten niet te benadelen zullen hiervoor de 3 beste uitslagen per parcours over het hele seizoen (7 wedstrijden) genomen worden.  Verder is de puntentelling identiek aan die bij de Wedstrijdklas en de Happy dogs.

Tot ziens op het “Open Agility Kampioenschap voor boxers” op 21/10/2018 in Amersfoort.

De volledige uitslag  is na te lezen op  http://agilityvoorboxers.nl/competitie-2018/

 

Jaarklassement wedstrijdklas

Jaarklassement Happy Dogs